![]() |
Haaa seketul-seketul jagung. Haha. |
Siapa suka jagung? Kami sekeluarga amat suka jagung. Aku ni pun suka jagung. Kalau kat Adelaide, akulah sorang gi beli jagung setokol lepas tu rebus dan sapu butter. Berangan makan macam kat pasar malam tu haa. Haha. Ni dah balik cuti, ada jagung pi buat bubur jagung lemak-lemak
Bahan-bahan
5 tongkol jagung - ambil isi (hiris)
1 cawan santan
1 cawan susu cair
½ mangkuk gula melaka - tambah jika suka manis
2 helai daun pandan - simpul
Secubit garam
Cara-cara
1. Rebus isi jagung dengan air untuk 10 minit.
7 comments:
Sedap gile bubur jagung. Feveret suami saya ni.
sedap sangat2,sampai tambah bermangkuk2...buat lagi ya...hehe:)
sedapnya..... lama tak makan
Sedapnyerr..
MJ ni mmg peminat bubur jagung :)
Assalamualaikum...
menu yg mcm best...rasa lapar pulak..hahaha
happy blogging :-)
regards,
BLADE EDGE
wuwuuuu...
hujan hujan ni... sedapnya
info2 bermanfat thanks yahh
Post a Comment