Jan 11, 2011

Mari kita amalkan DOA ini.

Ya Tuhanku, ampunkan aku.
Dan rahmatilah aku.
Dan tutuplah aibku.
Dan angkatlah darjatku.
Dan berilah aku rezeki.
Dan berikan aku hidayah.
Dan sihatkan aku.
Dan maafkanlah aku.

Assalamualaikum wbt.

Siapa tahu ini doa apa?? Siapa tahu dapat sebutir bintang dari aku. Nah..nahh..***
Kalau tak tahu, ini ialah doa atau makna bacaan kita masa duduk antara dua sujud. Haa sedar tak betapa mendalamnya makna bacaan ni kalau kita fahami betul-betul? Tapi sebab tak tahu jadi baca pun ikut suka hati dan ekspress kalah bullet train. Tapi lagi sengal kalau tahu tapi buat tak tahu. Memang dalam kerugian lah kau.

Jom solat ngan cik Google.

Ok dah! Lepas ni solat penuh kusyuk la ye. Tapi cuba juga memahami makna bacaan yang lain juga bukan antara dua sujud je. Peringatan untuk diri sendiri yang otaknya tak reti duduk diam dan anda juga.

Jom baca sini pasal SOLAT. Entry zaman muda dulu. Bukan bermaksud sekarang dah tua. Haha.




12 comments:

efa said...

nice info :)

ferry said...

hehe..selama ni tak tau plak maksud dia..

SoutulMujahid said...

alhamdulillah. sebuah perkongsian yg bagus

MERAH said...

haa skang da tahu jadi jangan sia-siakan pengetahuan ni ye sume :)

ferry said...

baiklah merah :p mak mana? lama tak update blog

MERAH said...

mak ade je kat rumah ni.mls lg dy kate nk update.yg hadiah GA hari tu sorry la ye terdelay sket.hehe

ferry said...

ok.. :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

terima kasih share
bagus siap ada makna
momoy tak tahu pun makna apa b4 nih
Beza Antara HARIMAU MALAYA Dan HARIMAU MALAYSIA
Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

CahayaCintaIlahi said...

wah time kaseh awk
sharing dis ilmu..moga2
bertambah khusyuk lagi
solat kte amin ;)

MERAH said...

PRINCESS MOMOY : tapee lpas ni da taw boleh la lebih kusyuk sket.hehe :)

CAHAYACINTAILAHI : Amin~insyaAllah.hehe :)

mohd sasuke said...

info yg patot dikongsi..=)

fariehan ibrahim said...

nce one! XD