Jan 31, 2011

Krisis di Mesir

Assalamualaikum wbt.

Ini post pendek mengenai krisis yang melanda bumi Mesir. Tahukah anda? Jika tidak mari ambil tahu saudara kita di sana. Bagaimana nasib rakyat & pelajar Malaysia di sana? Cukupkah bekalan makanan? Ditembak? Dirogol? Bagaimana daruratkah keadaan di sana? Bolehkan mereka pulang ke tanah air? Apakah tindakan kerajaan dalam mengatasi masalah ini? Ikutilah perkembangannya di sini dan sama-sama kita doakan agar seluruh umat Islam terselamat daripada ancaman ini.



Untuk page di FB sila jenguk ke Selamatkan rakyat & pelajar Malaysia di Mesir dan juga sebarkan mengenai ini. Sama-samalah kita berdoa.

"Ya Allah, Kau lindungilah dan selamatkan lah saudara-saudara kami di bumi Mesir sana. Permudahkanlah urusan mereka dan tabahkan hati mereka ya Allah".



8 comments:

acan ketot said...

da join page 2..
sgt scary..
apew2..kte doakn mereka...
aminn..

NaNaKyu said...

jom doa sama2..

http://nanakyu.blogspot.com/2011/01/mari-kita-sama2-berdoajgn-kita-saja.html

bantalbucuk said...

takut sangat dengar cerita dari sana..moga2 mereka selamat di bawa pulang ke malaysia.. amiiinn..~

Mahfuzah Husna Zulkifli said...

Assalamualaikum w.r.t. Kesian. Mcm tak ambil peduli je nasib rakyat kat sana kan? Kita hanya mampu berdoa moga semua selamat. Kawan2 & family diorang ada kat sana. Hope they'll be fine.

ferry said...

Semoga semuanya selamat..Amin..

z.u.n.a.i.d.a said...

amin, moga dorang semua selamat!

Encik Blogger said...

Gile kesian kt dorg.. argghh.. sedih tgk.. kalu girl lg la sian.

MERAH said...

haa yela semua.mintak tolong dengan Allah je kita mampu.marilah berdoa. :) semoga segalanya dipermudahkan utk mereka.